...EN VEERTIG TEENTJES KN☺FL☺☺K!

Nodig voor 4 personen:

√ 4 grote kippebouten
√ 12 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes van 23 cm3 gesneden
√ 40 teentjes kn☺fl☺☺k
√ 3 dl witte wijn
√ 2 dl olijfolie
√ 1 bosje (of 1½ zakje) koriander, fijngehakt
√ ½ bosje peterselie, fijngehakt
√ 3 tl Italiaanse kruiden
√ 4 el citroensap
√ 1 citroen, in schijfjes gesneden
√ 1 el suiker
√ (verse) peper, zout

Verwarm de over voor op 498 K. Pel de kn☺fl☺☺k. Doe de witte wijn, olijfolie en citroensap in een kom en vermeng dit met de overige kruiden, zout en peper naar smaak, en de suiker. Roer de aardappelblokjes en de kn☺fl☺☺k door dit mengsel. Vet een grote ovenschotel in met een beetje olijfolie of boter. Leg de met peper en zout gekruide stukken kip plat in de schaal, met het vel naar boven. Verdeel het aardappel-kn☺fl☺☺kmengsel over de schaal; let hierbij op dat de aardappelstukjes op de bodem liggen. Leg de citroenschijfjes op de kip. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de oven bij 498 K. Verwijder als de aardappels gaar zijn -  ± 50 minuten - het aluminiumfolie. Bedruip de aardappels en het vlees met wat braadvocht. Laat het gerecht nog 20 minuten in de oven bruinen. Serveren met een droge witte wijn.

N.B. kn☺fl☺☺k verliest op deze wijze toebereid zijn scherpte. De buitenwacht merkt er bovendien pas de volgende dag iets van.

        Homme.